Смартфони витісняють традиційні камери - глава Canon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони витісняють традиційні камери - глава Canon

Світ
4561
За словами генерального директора Canon Фуджіо Мітараі, продажі камер не зростають і через два роки ринок може скоротитися вдвічі.
В інтерв’ю Мітараі заявив про намір Canon перевести свій бізнес на корпоративних клієнтів у відповідь на нерадісну ринкову тенденцію.
“У нашій компанії кількість продажів камер зменшувалася приблизно на 10% на рік протягом останніх кількох років. Світовий ринок камер зі змінними об’єктивами становить близько 10 мільйонів. Бездзеркальний продукт зростає, але він замінює однолінзові апарати, а не додає до ринку в цілому”, – підкреслив глава Canon.
За словами Мітараі, смартфони є основною причиною того, що ринок стикається з такими складними умовами.
“Люди зазвичай знімають за допомогою смартфонів. Ринок цифрових камер буде падати протягом приблизно двох років, але професійні та просунуті любителі використовують від 5 до 6 мільйонів одиниць камер. Врешті, ринок досягне дна”, – пояснив Фуджіо Мітараі.
Експерти сподівалися, що випуск повнокадрових бездзеркальних камер, таких як Canon EOS R і Nikon Z7, пожвавить ситуацію на ринку. На жаль, як зазначає Мітараі, бездзеркальні камери просто замінюють дзеркальні камери, а не ведуть до зростання.
З огляду на цю тенденцію, Canon зміщує фокус на камери інших сегментів, включаючи промисловість, відеоспостереження та медичну техніку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас