Витрати на майнінг біткойна перевищили його реальну вартість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на майнінг біткойна перевищили його реальну вартість

Фінтех і Картки
1332
Аналітики з JPMorgan Chase & Co виявили, що вартість майнінгу одного біткойна перевищує реальну вартість самої криптовалюти.
Так, у четвертому кварталі 2018 року світові середні витрати на “виробництво” біткойна коливалися на рівні близько 4060 доларів, що значно вище його поточної вартості, передає Naked Science з посиланням на Bloomberg.
Велика частина витрат на майнінг біткойнів у глобальних масштабах пов’язана з оплатою енергії, необхідної для роботи великих, потужних і вимогливих комп’ютерів.
Біткойн-майнери в Китаї знайшли способи значно скоротити ці витрати, відкривши “виробництва” у безпосередній близькості від виробників електроенергії, уклавши з ними низку угод про прямі закупівлі потрібного ресурсу.
За словами аналітиків із JPMorgan, це дозволяє їм в середньому платити “усього” близько 2400 доларів за біткойн. Однак, незважаючи на зростаючі витрати, багато західних біткойн-майнерів досі не оголосили про припинення виробництва. Навіть навпаки, фахівці виявили, що в деяких країнах виробничі частки майнерів, що базуються в Чехії, США, Ісландії, дещо зросли.
На думку аналітиків, якщо “в справі” залишаться тільки китайські майнери з низькими витратами, граничні витрати можуть впасти до рівня менше 1260 доларів за біткойн. Разом із тим, незважаючи на певний песимізм, криптовалюти, такі як біткойн, мають тенденцію до значних коливань у вартості за короткі проміжки часу – саме ця якість робить їх настільки непопулярними серед традиційних банків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас