У Європі назвали справжню мету Німеччини щодо "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі назвали справжню мету Німеччини щодо "Північного потоку-2"

Енергетика
7438
Німеччина збирається поступово закрити всі свої теплові електростанції, які працюють на вугіллі. План відмови від цього виду палива планується виконати до 2038 року.
З огляду на всі обставини, Берлін може спробувати замінити вугілля російським газом, повідомляє EUobserver.
“У нас дуже складна проблема. Зокрема, в тому, що майже єдині джерела енергії, які можуть гарантувати базове забезпечення – це антрацит і буре вугілля”, – зазначала канцлер ФРН Ангела Меркель на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
“Думаю, буде справедливо визнати, що, якщо ми збираємося поступово відмовитися від вугілля і ядерної енергетики, нам знадобиться більше газу… Природний газ буде грати все більшу роль протягом декількох десятиліть”, – додала вона.
Відповідні слова канцлера Німеччини й дали натяк на те, що Меркель збирається з’єднати обидва свої політичні виклики: поступову відмову від вугілля і реалізацію проекту “Північний потік-2”. Зокрема, новий російський газопровід будується для того, щоб Москва могла значно збільшити поставки палива безпосередньо в Берлін.
Водночас низка союзників у ЄС і США твердо виступають проти російського проекту. Зокрема, раніше посол США в Німеччині Річард Гренелл пригрозив німецьким фірмам санкціями через будівництво “Північного потоку-2”. За його словами, США виступають проти цього проекту, оскільки він несе серйозні геополітичні наслідки для європейських союзників і партнерів американців.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас