Суд арештував рахунки компанії Електрум пеймент систем, які відкриті в Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд арештував рахунки компанії Електрум пеймент систем, які відкриті в Укргазбанку

Фондовий ринок
689
Новозаводський районний суд Чернігова 15 січня 2019 року ухвалив рішення арештувати 9 рахунків платіжної системи “Електрум” (Electrum Payment System), які відкриті в державному “Укргазбанку” та обслуговують, у тому числі, букмекерські контори 1xbet, Leon і “Фаворит”.
ТОВ «Електрум пеймент систем» є одночасно оператором платіжної системи Electrum та електронних грошей «Електрум», емітентом яких, у свою чергу, виступає «Укргазбанк».
Судове рішення ухвалено на підставі клопотання прокурора Генеральної прокуратури України в рамках досудового слідства у кримінальній справі №42018000000002718, яку було відкрито 1 листопада 2017 року.
В матеріалах провадження йдеться про те, що невстановлені особи через мережу підконтрольних комерційних структур і через фізичних осіб в 2011-2018 роках організували злочинну схему. Її суть полягає в переведенні в готівку грошових коштів, отриманих незаконним шляхом, від діяльності електронних казино і букмекерських контор 1xbet, Leon і «Фаворит».
До цієї схеми причетні посадові особи небанківських фінансових установ, в тому числі і керівники компанії «Електрум пеймент систем». Вони використовували свої платіжні системи та банківські рахунки для збирання готівки від фізичних осіб з подальшим переказом на рахунки фіктивних підприємств, які підконтрольні організаторам злочинної схеми.
У підсумку суд ухвалив рішення арештувати рахунки ТОВ “Електрум Пеймент систем” в “Укргазбанку”. Таке рішення слідчий суддя аргументував тим, що грошові кошти, що перебувають на рахунках, визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, і у слідства є достатні підстави вважати, що вони здобуті злочинним шляхом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас