Норвегія інвестує близько $1 млрд у відновлювану енергетику України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія інвестує близько $1 млрд у відновлювану енергетику України

Казна та Політика
846
Україна та Норвегія підписали попередні контракти щодо залучення 1,5 мільярдів доларів інвестицій в Україну, з яких 1 мільярд доларів — на проекти відновлюваної енергетики.
«Сьогодні ми підписали попередні контракти приблизно на півтора мільярда доларів. З них тільки мільярд доларів — інвестиції у відновлювану енергетику», — повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю одному з українських телеканалів під час робочої поїздки до Норвегії.
Крім цього, за підсумками зустрічі з представниками норвезького уряду домовилися про співпрацю у галузі захисту ядерної енергетики, ІТ-сфері, видобутку газу та нафти, а також про проведення енергетичної реформи в Україні.
«Норвегія у взаємодії з партнерами підтримуватиме різноманітні ділові мережі у сфері енергетики та інфраструктури з тим, щоб розширення торгівлі та співпраці сприяло позитивним наслідкам як для економіки, так і суспільства. Норвегія також підтримуватиме запровадження нових конкурентоздатних моделей з метою стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні», — йдеться у спільній заяві голів урядів України та Норвегії.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас