Як пропонують здавати на права по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як пропонують здавати на права по-новому

Особисті фінанси
7699
Нову модель складання іспитів представила минулого тижня урядово-громадська ініціатива “Разом проти корупції”.
Спочатку майбутній водій через електронний кабінет записується на іспит. А коли приходить його здавати, його обличчя відсканують, щоб переконатися: це саме той зареєстрований. Іспит зніматимуть на відео, щоб інструктор-екзаменатор навіть не натякав на хабар. Іспит хочуть дозволити здавати без навчання в автошколі.
“Будь-яке навчання зараз в автошколі починається з того, що автошкола і повинна зареєструвати в сервісному центрі кандидатів, які будуть навчатися. Без цієї реєстрації неможливо потім людині отримати посвідчення водія”, – розповідає Олександр Швець, юридичний експерт з ДТП.
“Людина має право сама піти і здати іспит. Не йти за обов’язковим навчанням і платити за це гроші”, – каже заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Лев Парцхаладзе пропонує розірвати зв’язок автошкіл з державою. Це має скоротити державні витрати на бюрократичні механізми в галузі і зменшити корупційні ризики. Сам чиновник апелює до досвіду передових країн світу.
“У США можна самому вибирати, можна готуватися за допомогою друзів, немає якихось певних шкіл, які ти повинен пройти. Ти можеш готуватися самостійно, сам здати, тобто не потрібна якась допомога”, – розповідає Василь Кушнір, співвласник автошколи.
До речі, аналітики оцінюють тіньовий ринок водійських прав в Україні в 18 мільйонів доларів.
Якщо ви власник новенького елітного авто, або не молодого, але вірного «залізного коня». Так чи інакше готові порадувати вас спеціальними картками для водіїв. Отримуйте додаткові знижки, кешбек і багато іншого.

Вибрати картку для водія можна прямо на Finance.ua 🚗

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас