75 країн СОТ візьмуть участь у підготовці всесвітньої угоди про електронну комерцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

75 країн СОТ візьмуть участь у підготовці всесвітньої угоди про електронну комерцію

Фінтех і Картки
157
Учасники неформальної міністерської зустрічі Світової організації торгівлі (СОТ), що відбулася в п’ятницю в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі, прийняли заяву про початок предметних переговорів з регулювання електронної торгівлі.
У повідомленні Єврокомісії зазначається, що до групи країн, які прийняли рішення почати переговори, входять 28 держав Європейського союзу і ще 47 країн, включаючи США, Китай і Японію.
Обсяг світової електронної комерції перевищує $25 трлн і продовжує рости швидкими темпами. Чинні правила не переглядалися з 1997 року, і вони стосуються тільки фінансового сектора.
Головним питанням в останні роки залишалася участь Китаю в цих переговорах всередині СОТ.
Як заявив агентству Bloomberg представник КНР при СОТ Чжан Сянчен, Пекін, в кінцевому підсумку, вирішив приєднатися до переговорів через побоювання кризи, що наростає в світовій торгівлі.
“Світова торгівля перебуває в глибокій кризі. За таких умов запуск переговорів про електронну комерцію істотно поверне значимість функції СОТ як переговорного майданчика і підвищить довіру до багатосторонньої торговельної системи і економічної глобалізації” – пояснив він рішення Китаю приєднатися до переговорів.
Домовленості про початок нового обговорення свідчать про те, що “СОТ все ще жива, і що ми готові зайнятися одним з найскладніших питань світової торгівлі – електронною комерцією”, заявила член Єврокомісії з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем.
Кілька великих інтернет-ритейлерів, включаючи Amazon, позитивно оцінили повідомлення про початок переговорів.
“Amazon вітає прогрес, досягнутий цього тижня у вигляді спільної заяви групи країн про переговори щодо всесвітньої угоди про електронну комерцію”, – йдеться в повідомленні компанії.
Amazon розраховує, що подібна угода буде корисною як для покупців, так і для продавців-партнерів компанії, оскільки знизить бар’єри, що перешкоджають електронній комерції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас