МВФ закликав не розраховувати на нього, якщо розпочнеться криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликав не розраховувати на нього, якщо розпочнеться криза

Казна та Політика
2011
Провідні фахівці в галузі фінансів закликали уряди світу завершити реформи, поки світова економіка все ще демонструє стійке зростання. І попередили: у разі настання світової фінансової кризи на центральні банки покладатися не можна. Про це повідомляє CNBC.
«Було б добре, якщо б розвиток і стійкість економіки в цілому знову не покладалися на центральні банки, щоб протистояти наступному шоку», – заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
«Ось чому я думаю, що політики повинні обрати правильний курс дій, коли справа доходить до фіскальної політики і до фактичного завершення реформ, які деякі з них почали, а деякі лише злегка їх торкнулися і повинні взятися за них глибше», – додала вона.
Центральні банки по всьому світу запустили потужні заходи стимулювання після фінансової кризи 2008 року і наступної боргової кризи в єврозоні. ФРС, Банк Англії і ЄЦБ здійснили безпрецедентні заходи, такі як зниження процентних ставок до рекордно низького рівня і скупки державних облігацій у величезних кількостях. Раніше повідомлялося, що ЄЦБ, наприклад, сподівається підняти ставки в другій половині 2019 року.
Тим не менш, багато хто вважає, що це може привести до самозаспокоєння і відчуття того, що центральний банк завжди прийде на допомогу, і тому в країнах не проводяться необхідні реформи.
“Я сподіваюся, що ми не покладаємося на центральні банки у вирішенні проблем», – заявив генеральний директор Серхіо Ермотті.
Він додав, що країни повинні “вживати гіркі ліки” (проводити жорсткі реформи – ред.), поки умови для їх реалізації сприятливі. Додавши, що зміни повинні бути настільки якісними, щоб у людей і роботодавців зникли постійні страхи з приводу наростаючої автоматизації і втрати робочих місць.
Любов Мельникова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас