В Україні збільшиться кількість IT-компаній вартістю понад $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збільшиться кількість IT-компаній вартістю понад $1 млрд

Фондовий ринок
1562
За останні три роки технологічний сектор України збільшувався в середньому на 28% щороку. Такі високі темпи спонукали деяких українських інвесторів на оптимістичні прогнози.
“Торік у нас вже було дві компанії, які стали “єдинорогами” (компанії з капіталізацією понад $1 млрд – Авт.), і я прогнозую, що їх число збільшиться до семи”, – заявив на економічному форумі в Давосі (Швейцарія) Андрій Колодюк, голова Української асоціації венчурного і приватного капіталу (UVCA) і керуючий партнер AVentures Capital.
Наприклад, платформа для співпраці при розробці програмного коду GitLab залучила в вересні 2018 року $100 млн інвестицій, отримавши ринкову оцінку $1,1 млрд.
Постачальник обладнання для майнінгу криптовалюти Bitfury отримала $80 млн в закритому раунді фінансування. І стала другим українським “єдинорогом”, зазначив Андрій Колодюк.
Він очікує, що наступними в черзі будуть сервіс перевірки орфографії Grammarly, софтверні компанії SoftServe та Ciklum. А також найбільший український інтернет-магазин Rozetka.
Правда, Андрій Колодюк не сказав, що більшість перелічених ним компаній, що досягли успіхів на Заході, мають лише опосередкований стосунок до України. Як правило, на рівні засновників-українців. Тоді як основні фінансові операції вони здійснюють за кордоном.
Співзасновниця і CEO інвестфонду Horizon Capital Олена Кошарна зазначила, що українська IT-індустрія зросла з $110 млн в 2003 році до $3,6 млрд за підсумками 2018-го. За її словами, інвестиційний клімат в нашій країні покращився.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас