Розробники сканерів відбитків пальців переключилися на ринок ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники сканерів відбитків пальців переключилися на ринок ноутбуків

Технології&Авто
380
У зв’язку з падінням цін на сканери відбитків пальців для мобільних телефонів розробники таких чіпів шукають нові можливості для збереження рентабельного бізнесу.
Дактилоскопічні сенсори для смартфонів дешевшають багато в чому через гостру конкуренцію між китайськими і тайванськими виробниками. Тепер вони кинулися в виробництво рішень для ноутбуків, банківських дебетових карток і інших пристроїв за межами телефонного ринку.
Середня продажна вартість датчика відбитків пальців для лептопів залишається вище 5 доларів, що спонукає виробників освоювати цей ринок.
Як пише інформаційний портал DigiTimes з посиланням на галузеві джерела, валова маржа від продажів дактилоскопічних сенсорів, які використовуються в портативних комп’ютерах, є високою і вимірюється близько 50%.
Ціни на сканери відбитків пальців для смартфонів швидко падали і тепер становлять близько 2-3 доларів за одну мікросхему. Причому ця тенденція збережеться в 2019 році через конкуренцію між виробниками оптичних рішень і сенсорів, розміщених під дисплеями.
Найбільшими виробниками таких датчиків є китайські компанії Egis Technology (Egistec) і Goodix Technology. Їх в 2019 році чекає конкурентна боротьба з Silead, Novatek Microelectronics, FocalTech Systems і деякими іншими гравцями, йдеться в публікації DigiTimes.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас