Українці за рік збільшили попит на пам'ятні монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці за рік збільшили попит на пам'ятні монети

Банківські метали
439
Українці відновили попит на пам’ятні монети після кризи, і в 2018 році Національний банк реалізував на внутрішньому ринку майже 3,1 мільйона штук монет, що у 2,5 разу більше від показника 2017 року.
Про це розповіла заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу департаменту грошового обігу НБУ Вікторія Сузанська.
“Попит відновився. У нас щороку спостерігається зростання кількості реалізованих монет. За минулий і за позаминулий рік спостерігається сплеск інтересу до нашої продукції”, – сказала Сузанська.
За її словами, високою популярністю серед українців користуються випущені в минулому році пам’ятні монети “Колесо життя” та “Копання картоплі”.
Також, як зазначила Сузанська, користуються попитом і пам’ятні банкноти, тому Нацбанк планує випускати нові.
“Банкноти випускаються обмеженим тиражем. Вони не платіжні, але користуються попитом. В цьому році ми плануємо дві пам’ятні банкноти”, – додала вона.
Також представник НБУ висловила думку, що сучасні банкноти дрібних номіналів і дрібні монети, які Нацбанк припинив або припинить випускати в обіг, надалі також будуть користуватися попитом колекціонерів.
“Колекціонери це все відстежують, у них своїх критерії оцінки. Тому, звичайно, все користується попитом”, – сказала Сузанська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас