В Україні зникне різниця між державними і приватними лікарнями - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зникне різниця між державними і приватними лікарнями - МОЗ

Казна та Політика
1288
У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що різниця між державними і приватними лікарнями в нашій країні незабаром має зникнути.
Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
“Нацслужба здоров’я направляє гроші згідно з договорами і кількістю послуг, що надаються. Тому людина зможе вибирати будь-який заклад, в тому числі і приватний, якщо він бере участь в програмі “Безкоштовна діагностика”. Я думаю, скоро ми взагалі забудемо про розмежування на державні і приватні установи, не звертатимемо уваги на форму власності. Це конкуренція за пацієнта”, – зазначив він.
МОЗ почало підраховувати, скільки коштує кожна послуга в лікарні. І тепер фінансування охорони здоров’я залежить від того, де пацієнти лікуються і від чого саме.
Поки що є тарифи на первинну медицину: послуги терапевтів, сімейних лікарів та педіатрів. Якщо приватну лікарню влаштовують тарифи держави, вона може відмовитися брати гроші з пацієнта – лікування оплачує держава. Для цього медзаклад укладає договір з Національною службою здоров’я України.
До 2020 року МОЗ розрахує тарифи на послуги у всій медицині: скільки коштує візит до окуліста, скільки коштує видалити апендицит тощо. І гроші держава буде платити туди, куди підуть лікуватися пацієнти, незалежно від форми власності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас