Болгарія припинить "продавати" громадянство багатим іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія припинить "продавати" громадянство багатим іноземцям

Світ
1234
Болгарія планує відмовитися від практики надання громадянства іноземцям на підставі зроблених інвестицій.
Про це повідомило Міністерство правосуддя країни.
Як повідомляє Reuters, влада Болгарії оголосила про скасування схеми “продажу” паспортів після повідомлення, що Європейський Союз має намір випустити відповідне попередження. Згідно керівництвом ЄС, така практика сприяє проникненню іноземних організованих злочинних угруповань в ЄС і збільшує ризик відмивання грошей, корупції та ухилення від сплати податків.
Болгарія, Кіпр і Мальта – єдині країни ЄС, де можна отримати громадянство або посвідку на проживання в обмін на інвестиції. Ще 17 країн ЄС надають дозвіл на проживання на підставі інвестицій. Мінімальний обсяг інвестицій для отримання болгарського громадянства становить 1 млн левів ($580 922). Іноземні інвестори можуть вкласти свої кошти в державні облігації.
За даними Міністерства правосуддя Болгарії, паспортна програма для іноземців не дала очікуваних результатів.
“Мети збільшення реальних іноземних інвестицій та економічного розвитку не було досягнуто. В результаті були створені нові робочі місця, а економічне зростання не було прискорено”, – йдеться в заяві міністерства.
Міністерство заявило, що з 2013 року тільки 50 іноземців – з Росії, Єгипту, Ізраїлю та Пакистану – отримали болгарський паспорт в обмін на інвестиції.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас