Франція оштрафувала Google на 50 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала Google на 50 мільйонів євро

Фондовий ринок
484
У Франції Національна комісія у справах інформаційних технологій і прав людини (CNIL) зобов’язала Google виплатити 50 мільйонів євро штрафу за погане інформування користувачів про долю їх особистих даних.
Про це повідомляє NOS.
“Google був оштрафований на 50 мільйонів євро французьким регулятором CNIL. Після розслідування регулятор дійшов висновку, що компанія не інформує користувачів належним чином про те, які дані збираються, як довго зберігаються і які особисті дані використовуються для персоналізованої реклами”, – йдеться в повідомленні.
Компанії закидають відразу кілька порушень.
Деякі деталі доступу Google до особистих даних користувачів приховані занадто далеко на сайті і вимагають додаткових дій.
Комісія вирішила, що текст угоди про обробку персональних даних недостатньо інформативний і однозначний.
Google неправильно запитує дозвіл на обробку персональних даних в рекламних цілях. Користувачі не отримують достатньо чітких роз’яснень. Крім того, дозвіл, який Google отримує від своїх користувачів, не є конкретним і однозначним, що потрібно згідно з новим законодавством про конфіденційність.
Комісія оштрафувала компанію на максимально можливу за правилами суму. Суворість покарання пояснюється тривалістю порушень Google.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас