Німеччина і Китай уклали пакт про відкриття фінансових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина і Китай уклали пакт про відкриття фінансових ринків

Світ
294
Німеччина і Китай в п’ятницю підписали угоди про посилення координації на банківському, фінансовому ринках і ринку капіталу, пообіцявши згодом відкрити ринки і поглибити співпрацю з метою розширення економічних зв’язків.
Про це пише Reuters.
Угоди були досягнуті після дводенного візиту до Пекіна міністра фінансів Німеччини Олафа Шольца.
Обидві сторони підтвердили, що “вони зміцнять координацію макроекономічної політики і прагматичне співробітництво у фіскальній та фінансовій сферах і розширять стратегічне співробітництво”, – йдеться в спільній заяві після переговорів.
Важливі рівні умови для доступу банків і страхових компаній до ринків, додав Шольц.
Дві країни також обіцяють підтримувати зусилля, спрямовані на пошук напрямків співпраці між ініціативою Китаю “Один пояс, один шлях” та стратегіэю ЄС щодо сполучення Європи і Азії, а також планування європейської інфраструктури.
Торгівля між двома країнами погіршилася на тлі невизначеності, викликаної торговою війною США з Китаєм. Німеччина сподівається стати новим центром Європи для фінансових продуктів, деномінованих в юані, коли Європейський Союз залишить Великобританія. Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала саміт ЄС-Китай під час головування Німеччини в раді ЄС у 2020 році.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас