Попит домогосподарств Великобританії на кредитні картки падає через невизначеність із Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит домогосподарств Великобританії на кредитні картки падає через невизначеність із Brexit

Кредит&Депозит
180
Попит домашніх господарств Великобританії на позики по кредитних картках впав – це ще одна ознака того, що населення затягує паски через невизначеність у зв’язку з Brexit, повідомляє Independent.
Останнє опитування Банку Англії щодо умов кредитування показало в четвер, що попит на такі незабезпечені кредити в четвертому кварталі протягом наступних трьох місяців, як очікується, буде найслабкішим з моменту початку проведення опитувань в 2007 році.
Чистий процентний баланс впав з -7,2 в 3 кварталі до -20,7. Це слабшу від попереднього рекордного мінімуму -20,4, досягнутого під час кризи 2008-2009 років.
Витрати домашніх господарств становлять близько 60% економіки Об’єднаного Королівства, і будь-яке ослаблення апетиту споживачів до витрати коштів буде негативно позначатися на загальному зростанні ВВП.
“Дослідження показує, що крайня невизначеність, викликана Brexit, не кращим чином вплине на економіку, принаймні, в найближчій перспективі”, – сказав Говард Арчер з клубу EY Item.
Він додав: “Дуже низький коефіцієнт заощаджень домогосподарств і перспектива поступового підвищення процентної ставки в найближчі місяці, ймовірно, обмежать готовність споживачів брати кредити”.
Показники споживчої довіри також слабшають, причому, за даними останнього дослідження, це найгірший результат за останні п’ять років.
Згідно з окремими даними Банку Англії, в лютому 2018 року темпи зростання кредитування домашніх господарств у Великобританії досягли 9,5% в річному численні. Але потім різко сповільнилися, впавши до 8% в листопаді.
Банк також повідомив, що попит на кредити з боку великих корпорацій впав в останньому кварталі 2018 року і, як очікується, “значно знизиться” в першому кварталі 2019 року.
Передбачається також негативний попит на кредити з боку малих і середніх компаній.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас