Медреформа в дії: хто отримає безкоштовне УЗД і аналіз крові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медреформа в дії: хто отримає безкоштовне УЗД і аналіз крові

Особисті фінанси
8584
Українці, які уклали договір з сімейним лікарем або терапевтом, зможуть безкоштовно зробити понад 50 аналізів і медичних маніпуляцій, до числа яких входять і досить дорогі.
Коли це почне діяти
З 1 липня 2019 року запрацює програма «Безкоштовна діагностика», яка запустить новий принцип фінансування на рівні спеціалізованої амбулаторної допомоги.
За направленням сімейного лікаря, терапевта та педіатра пацієнт зможете отримати пакет діагностичних та лікувальних послуг, які оплатить Національна служба здоров’я за принципом «гроші за пацієнтом».
Пацієнти, які досі не визначилися, до якого лікаря вони стануть звертатися за первинною медичною допомогою, будуть змушені самі оплачувати процедури. Лікарі схвалюють прийняття запропонованого документа, але вважають, що перелік безкоштовних послуг повинен бути ширше.
Що потрібно зробити
Для здачі безкоштовних аналізів або проходження маніпуляцій треба записатися на прийом до свого лікаря і отримати направлення.
За держрахунок можна буде зробити 54 види досліджень: від аналізу крові (29 грн) до п’яти видів рентгенів (80-130 грн), шести видів УЗД різних органів (84-106 грн), а також складніших і дорожчих досліджень, наприклад, це гістероскопія (гінекологічне дослідження) вартістю 1975 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас