Рева назвав переваги солідарної пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева назвав переваги солідарної пенсійної системи

Казна та Політика
921
Солідарна пенсійна система – це єдиний гарант виплат пенсій за будь-яких економічних умов.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба Міністерства соціальної політики.
“Солідарна пенсійна система пройшла через усі випробування і довела, що навіть у найтяжчі часи, коли була дуже скрутна економічна ситуація, єдиним джерелом пенсійних виплат була солідарна система. Тому потрібно пам’ятати, що солідарний рівень є страховою системою, яка дасть гарантію виплати пенсій за будь яких обставин”, – заявив Міністр.
Він зазначив також про важливу роль обов’язкового накопичувального рівня пенсійної системи як додаткового ресурсу для збільшення пенсійних виплат у майбутньому.
“Накопичувальна система є ефективною, коли у людей з’являється додатковий ресурс і можливість використати частину доходів не лише на споживання, а й для відкладення на майбутнє. Якщо ж у людей немає з чого заощаджувати, то вони нічого не накопичать. Тому, коли доходи людей суттєво зростуть, а є впевненість, що це відбудеться найближчим часом, з’явиться і можливість частину ресурсу накопичувати, створивши державні гарантії збереження цих коштів. Тоді люди, через певну кількість років, отримуватимуть додаткову пенсію зі зроблених ними заощаджень”, – пояснив Андрій Рева.
Разом із тим, головним викликом для обох рівнів пенсійної системи, як для солідарного, так і для накопичувального залишається тіньовий сектор економіки. Адже внески до обох рівнів пенсійної системи розраховуються від офіційних доходів громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас