Єврокомісія запропонувала план розвитку транспорту між ЄС та Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала план розвитку транспорту між ЄС та Україною

Казна та Політика
612
Єврокомісія спільно зі Світовим банком розробила інвестиційний план дій для розвитку інфраструктури в країнах “Східного партнерства”.
Про це повідомляє DW з посиланням на план, опублікований Єврокомісією 15 січня.
Для реалізації плану будуть потрібні інвестиції в розмірі майже 13 млрд євро, за які планується побудувати або реконструювати 4800 кілометрів доріг і залізничних колій, а також аеропорти, порти, логістичні центри, пункти перетину кордону.
У плані йдеться про шість країн – Україну, Грузію, Молдову, Азербайджан, Білорусь і Вірменію. У 2017 році на саміті “Східного партнерства” було вирішено включити ці країни до Трансєвропейської транспортної мережі (TEN-T) – це одне з 20 завдань “Східного партнерства” до 2020 року.
“Посилення транспортних зв’язків як усередині регіону “Східного партнерства”, так і між регіоном і ЄС, надасть імпульс економічному зростанню і створенню робочих місць”, – заявила єврокомісар з питань транспорту Віолетта Булк.
Інвестиційний план визначає пріоритетні короткострокові (до 2020 року) і довгострокові (до 2030 року) проекти.
В Україні це, наприклад, ремонт ділянки траси Київ-Одеса в Черкаській області, на який необхідно 210 мільйонів євро, або будівництво Північної об’їзної дороги Львова, на яке буде потрібно 120 мільйонів євро.
Очікується, що гроші на останній проект можуть виділити Європейський інвестиційний банк або Європейський банк реконструкції і розвитку. В авіаційній галузі, наприклад, 300 мільйонів євро потрібні на реконструкцію другої злітної смуги і новий вантажний термінал київського аеропорту “Бориспіль”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас