НБУ по-новому проводитиме монетарну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ по-новому проводитиме монетарну політику

Казна та Політика
825
Відсьогодні в Україні запрацював новий операційний дизайн монетарної політики, яку проводить Національний банк України, що має, зокрема, допомогти досягнути ціль з інфляції на рівні 5% (+/-1 в.п.) в середньостроковій перспективі та уникнути впливу змін умов ліквідності банківської системи на економічне зростання.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.
“Відсьогодні, з 11 січня 2019 року, НБУ проводитиме монетарну політику за новим операційним дизайном, який дасть йому змогу гнучкіше реагувати на зміни стану ліквідності банківської системи України”, – вказали у регуляторі.
Ключові зміни:
  • Основними операціями нового дизайну стали як тендери з розміщення депозитних сертифікатів строком на 14 днів, так і рефінансування на цей же строк.
  • Ставка за 2-тижневими депозитними сертифікатами і ставка за 2-тижневими кредитами рефінансування встановлюється на рівні облікової ставки НБУ.
  • Тендери з надання рефінансування та розміщення депозитних сертифікатів не обмежуються в обсягах.
  • Коридор процентних ставок за операціями постійного доступу на термін овернайт залишився незмінним: облікова ставка плюс 2 п.п. – для кредитів рефінансування, облікова ставка мінус 2 п.п. – для депозитних сертифікатів.
  • НБУ припиняє проводити тендери з надання ліквідності строком на 90 днів.
  • Змінюється графік проведення операцій з регулювання ліквідності.
Як зауважили у НБУ, новий дизайн “створює умови для кращого функціонування трансмісійного механізму монетарної політики і досягнення стратегічної цілі з інфляції на рівні 5% +/-1 в.п. в середньостроковій перспективі”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас