"Право на забуття": рішення суду щодо видалення Google посилань з пошукової видачі за запитом користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Право на забуття": рішення суду щодо видалення Google посилань з пошукової видачі за запитом користувачів

Фондовий ринок
809
Європейський суд може пом’якшити підхід до застосування законодавства про так зване “право на забуття” – видалення посилань з пошукової видачі за запитом користувачів.
Пошуковик Google не зобов’язаний гарантувати дотримання цього права користувачам за межами Європейського союзу, йдеться в опублікованому в четвер висновку генерального адвоката вищої судової інстанції ЄС Мацея Шпунара (Maciej Szpunar).
“Я не вважаю за доцільне давати положенням законодавства ЄС настільки широке тлумачення з тим, щоб вони отримали силу за межами 28 держав-членів”, – написав М. Шпунар.
Однак європейські прихильники свободи слова порівнювали такий підхід з цензурою в інтернеті. За цей час Google отримав майже 3 млн запитів від користувачів в країнах ЄС.
Google вже кілька років сперечається з французьким регулятором про застосування цього права, зокрема, про те, чи слід поширювати жорсткі норми ЄС на користувачів по всьому світу. Після того, як регулятор оштрафував компанію на 100 тис. євро в 2016 році, справу було передано до Європейського суду.

Довідка .finance.ua

  • У 2014 році “право на забуття” (також “право бути забутим”) стало частиною законодавства Євросоюзу.
  • У 2015 році Європейський суд зобов’язав інтернет-пошуковики видаляти посилання на інформацію про громадян на їхню вимогу, якщо така інформація застаріла, є помилковою або порушує їхнє право на недоторканність особистого життя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас