Стало відомо, коли Україна повністю відмовиться від російських деталей для "Руслана" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Україна повністю відмовиться від російських деталей для "Руслана"

Фондовий ринок
779
Вже цього року ДП “Антонов” може повністю відмовитися від російських комплектуючих в літаку Ан-124 “Руслан” і почати самостійне виробництво.
Про це повідомив перший заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” Сергій Омельченко.
“Питання заміни тих комплектуючих, які існували в цьому літаку, є дуже гострим для нашого підприємства “Антонов”. І зараз ми активно співпрацюємо в цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що здійснюють виробництво авіаційної техніки. Тому, звичайно, якщо не замінювати ті вузли і агрегати, які вироблялися Російською Федерацією, то без Росії неможливо цей літак зібрати. Але ми вже зараз на завершальній стадії того, що повністю переробляється вся електронна складова цього транспортного літака. І ми сподіваємося, що вона буде остаточно прийнята інженерною групою і групою конструкторів ДП “Антонов” вже в цьому році для того, щоб почати збірку першого літака, який не буде мати жодного російського комплектуючого виробу”, – заявив він.

Довідка finance.ua

  • ДП «Антонов» — українське державне підприємство, основною сферою діяльності якого є розробка, виробництво та ремонт літаків серії «Ан».
  • Входить до складу державного концерну «Укроборонпром». Засноване як дослідно-конструкторське бюро на Новосибірському авіазаводі під керівництвом Олега Антонова, з 1952 року — в Києві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас