Міжбанк: п'ятниця обіцяє бути динамічною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця обіцяє бути динамічною

Валюта
729
П’ятниця на валютному ринку обіцяє бути динамічною. Незважаючи на традиційне для цього дня деяке зниження ділової активності перед вихідними.
Поступова девальвація гривні триває, і це все більше нервує покупців і одночасно розохочує спекулянтів і експортерів. Перші просто заробляють гроші на валютних стрибках курсу і самі його періодично розкручують.
Другі – просто притримують валюту понад обов’язкові 50% продажів, сподіваючись на подальше зростання котирувань, чим ще більше розігрівають міжбанк.
Під те, що відбувається на торгах, підлаштовується і готівковий ринок, де котирування за останні дні істотно підросли.
Сьогодні до цих напастей останніх днів додасться і ще один дуже небезпечний для гривні фактор – стрімке зростання ліквідності в банківській системі. За вчора коррахунки банків злетіли відразу на рекордні 21,3 млрд гривень і на ранок п’ятниці вони досягли рівня в 51,6 млрд. Це дає додатковий ресурс спекулянтам для розгойдування курсу, тим більше, що ринок сповнений чутками про те, що останні злети котирувань цих днів пов’язані з купівлею долара держбанками для подальшого перепродажу Нацбанку в ЗВР з метою підготовки до зовнішніх виплат лютого.
Обсяг платежів України в цей період складе до 1,2 млрд доларів, і схоже, НБУ почав готуватися до цього заздалегідь. Якщо це так (а ми впевнені, що так), то попит на валюту збережеться і найближчим часом. А значить, у спекулянтів з’явиться додатковий шанс підзаробити на розхитуванні котирувань, і вони цього не упустять.
На користь гривні в такій ситуації грає тільки швидке наближення днів бюджетних проплат у клієнтів (друга декада січня) і необхідність проведення компаніями своїх господарських витрат, що призводить до зростання потреби в гривні і змушує експортерів активніше продавати валюту.
На 11 січня ми очікуємо обсяг операцій на торгах у межах 380-400 млн доларів при укладенні 430-510 угод і коридор по долару — в межах 28,18-28,30 гривень із збереженням залежності тренду за курсом протягом дня від дій найбільших гравців і Нацбанку.
Якщо держбанки перестануть скуповувати валюту під завдання НБУ, фактичний попит на валюту знизиться, і це спрацює на користь невеликого зміцнення нацвалюти і призведе до корекції котирувань.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,220 / 28,265
євро – 32,523 / 32,572
російський рубль – 0,4192 / 0,4201
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала наступні значення котирувань 1,1529 / 1,1530
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас