ФГВФО знову не зміг продати 113 гектарів землі "імені" Фірташа на Оболоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО знову не зміг продати 113 гектарів землі "імені" Фірташа на Оболоні

Кредит&Депозит
565
8 січня Фонд гарантування провів “голландський” аукціон з продажу земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення площею 113,5 га, які знаходяться в м. Києві на Оболоні (вул.Богатирська/Північна) та належать Родовід Банку.
Стартова ціна на цей актив була встановлена на рівні 3,7 млрд грн. У ході торгів вона знижувалася до 1,85 млрд грн. Проте покупців так і не знайшлося.
Нагадаємо, торік ФГВФО кілька разів намагався продати зазначені земельні ділянки, однак відповідні спроби теж були безрезультатними. Це при тому, що в жовтні стартова ціна знижувалася до 740 млн грн (з перспективою підвищення).
Як повідомлялося, цей актив знаходиться в заставі НБУ по боргу Родовід Банку по рефінансуванню.
У лютому 2018 року Фонд гарантування заявляв про “кричущий випадок незаконного переоформлення права власності та подальші численні шахрайські продажі земельної ділянки, площею понад 113,5 га в Оболонському районі м. Києва, що належить АТ «Родовід Банк»”. “Фактично, один із найліквідніших активів, приблизною вартістю 3,7 млрд грн, було вкрадено у АТ «Родовід Банк»”, – констатував ФГВФО.
Йшлося про земельні ділянки, які компанія “Баски Плюс-2004” (пов`язували з Дмитром Фірташем) передала в заставу Родовід Банку.
У Фонді зауважували, що “безпрецедентним цей випадок робить той факт, що земельна ділянка була визнана речовим доказом у кримінальній справі, у зв’язку із чим Головним слідчим управлінням СБУ на неї було накладено арешт. Із порушенням законодавства країни, шляхом фальшування документів усього лиш за місяць часу землю банку у столиці було тричі (!) перепродано”.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас