У Києві мають намір витратити 3 млрд грн на освітлення вулиць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві мають намір витратити 3 млрд грн на освітлення вулиць

Казна та Політика
1136
Київська державна міськадміністрація внесла на розгляд столичного парламенту цільову п’ятирічну програму розвитку системи зовнішнього освітлення. На заходи з реконструкції старих та встановлення нових ліхтарів чиновники мають намір витратити сумарно близько 3 млрд. грн. Два з них планують виділити з бюджету Києва, а 960 млн. постараються залучити у кредиторів і столичного бізнесу.
Найбільше коштів (2,153 млрд грн) хочуть витратити на заміну старих ртутних і натрієвих світильників на сучасні діодні. Обсяг робіт запланований чималий – за п’ятирічку чиновники хочуть реконструювати таким чином 27,8 тис. об’єктів зовнішнього освітлення.
Ще 240 млн витратять на встановлення нових ліхтарів там, де їх немає зовсім. І всього близько 3 млн грн виділять на монтаж систем сенсорного освітлення на наземних пішохідних переходах.
14 млн грн влада хоче витратити на висвітлення парків і скверів, ще 153 млн грн – на встановлення ліхтарів у дворах київських будинків. Нарешті, 70 млн грн передбачено в програмі на реконструкцію системи управління всім цим господарством, яка б дозволила не тільки включати і вимикати ліхтарі на вулицях міста, а й дозволить моніторити справність обладнання.
Тим часом, шанси у проекту пройти слухання в Київраді не такі високі. Юридичний департамент міського парламенту розкритикував виписані в програмі норми. Особливо вказавши на той факт, що поданий в кінці минулого року документ пропонує виділити на програму ще у 2018 році понад 300 млн. грн. Реальних же джерел фінансування її в такому обсязі, як зазначається в зауваженнях юрдепартаменту, немає.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас