Справу про розкрадання в "Укргазбанку" передали до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу про розкрадання в "Укргазбанку" передали до суду

Фондовий ринок
981
Працівники Генеральної прокуратури викрили злочинну “схему” з виведення і заволодіння коштами “Укргазбанку” і зібрали докази причетності до злочину екс-заступника голови правління цього банку.
Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.
“Під час слідства правоохоронці встановили, що колишній заступник голови правління банку реалізував злочинну “схему” разом з чинним на той час керівником однієї з дирекцій АБ “Укргазбанк”. Як було встановлено, протягом 2008-2010 років кошти державного банку були виведені через рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомляється, 13 квітня 2018 колишньому заступнику голови правління банку було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Надалі судом підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 40 млн гривень застави.
Ще одному підозрюваному у цій справі, керівнику однієї з дирекцій АБ “Укргазбанк”, інкримінують вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас