Рахункова палата переходить на міжнародні стандарти аудиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата переходить на міжнародні стандарти аудиту

Казна та Політика
253
Рахункова палата України (СПУ) в 2019 році почне проведення фінансових аудитів за міжнародними стандартами, що дозволить відомству використовувати підтверджені показники при здійсненні аудиту ефективності, а об’єктам контролю – мобілізувати фінансову дисципліну і управління коштами, – йдеться в прес-релізі СПУ з посиланням на її голову Валерія Пацкана.
Фахівці відомства у співпраці з експертами Національного аудиторського офісу (НАО) Великобританії завершили розробку методичного посібника з питань аудиту. Цей робочий документ аудитора, розроблений за міжнародними стандартами вищих органів фінансового контролю та з урахуванням українського законодавства, було розглянуто на засіданні Рахункової палати і рекомендовано до випробування під час проведення пілотних фінансових аудитів в 2019 році.
«Сьогодні Рахункова палата переважно проводить аудити ефективності. Але в багатьох країнах саме фінансові аудити становлять левову частку роботи вищих органів фінансового контролю. Це дозволяє аудиторам користуватися підтвердженими показниками при здійсненні аудиту ефективності, а об’єктам контролю – мобілізувати фінансову дисципліну і управління коштами. Уже цього року наші аудитори почнуть фінансові аудити за міжнародними стандартами. І щороку ми збільшуватимемо кількість об’єктів, охоплених фінансовим аудитом. 25 установ в 2024 році – це амбітна мета, яку ми собі ставимо», – зазначив В.Пацкан.
За його словами, фінансові аудити важливі, бо допомагають об’єктам аудиту вдосконалити їхній внутрішній контроль і процедури, що сприяють попередженню помилок, випадків шахрайства і недотримання вимог чинного законодавства.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас