У КМДА розповіли про успіхи проекту «Лікар у Вашому домі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА розповіли про успіхи проекту «Лікар у Вашому домі»

Казна та Політика
268
Від початку дії проекту «Лікар у Вашому домі» проведено 55 520 обстежень, а за минулий тиждень – 510 обстежень, – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише прес-служба.
За його словами, в рамках проекту кожен бажаючий може безкоштовно пройти медичні обстеження в наметах з написом «Лікар у Вашому домі», які розміщені у всіх районах міста. Зокрема, отримати первинні консультації з приводу стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру і холестерину в крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.
«За результатами обстежень 319 осіб з 510 мають надмірну вагу, в 201 обстеженого виявлено підвищений артеріальний тиск, у 58 осіб – високий рівень цукру крові, а у 122 осіб – високий рівень холестерину», – розповів Микола Поворозник.
Крім того, за його словами, минулого тижня здійснено 27 виїздів мультидисциплінарних бригад.
«До складу бригад входять лікар і медсестра первинної ланки і вузькопрофільні фахівці. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або людей, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, щоб отримати допомогу», – зазначив Микола Поворозник.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас