Єврокомісія визначила головні виклики для ЄС в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія визначила головні виклики для ЄС в 2019 році

Світ
472
Цього року Європа постане перед багатьма викликами і питаннями, головним з яких буде подальша доля Євросоюзу і здатність його членів взяти цю долю у свої руки.
Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Шинас.
«Для Європи 2019 рік буде важливим роком. Для нас цей рік буде позначений трьома словами – досягнення мети, доля і демократія. … Це рік, коли Європа повинна взяти свою долю у власні руки. Як і закликав Президент Юнкер під час нещодавньої промови про стан Євросоюзу, 19 травня в Сібіу в Румунії 27 лідерів зустрінуться для дуже особливого саміту, який має прокласти шлях до більш сильної, більш об’єднаною і більш демократичної Європи», – зазначив представник Єврокомісії.
Розкриваючи інші пріоритети, він зазначив, що досягнення результату буде залишатися головною метою зусиль Єврокомісії та її Президента до останніх днів перебування в офісі.
«Все, що ми пропонували як пріоритети нашої діяльності, зараз на столі. Водночас, близько 240 пропозицій все ще повинні бути прийняті, і у нас залишається майже рівно 300 днів, щоб це зробити. Ми будемо напружено працювати, щоб створити умови для прийняття якомога більшої кількості цих пропозицій, щоб ми змогли почати привносити позитивні зміни в життя людей», – зазначив Маргарітіс Шинас.
За словами представника, третє слово – демократія, – відображає важливі європейські вибори, які відбудуться в країнах ЄС тільки за два тижні після доленосного саміту ЄС в румунському Сібіу.
«Демократія і вибори привносять життя в наш Союз. Це буде можливість для наших людей висловитися, якого роду Союз вони хотіли б мати. Для всіх партій всього політичного спектру це буде можливість запропонувати ідеї для майбутнього. Ми всі повинні скористатися цією можливістю», – підкреслив представник Єврокомісії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас