Експерти назвали основні внутрішні ризики для економіки країни на 2019 рік (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали основні внутрішні ризики для економіки країни на 2019 рік (відео)

Казна та Політика
499
Поміж основних внутрішніх ризиків 2019 року для економіки України фахівці називають президентські та парламентські вибори. Наголошують: важливо не допустити популізму та невиконання владою взятих на себе зобов’язань.
Про це йдеться в ефірі програми “Фінансовий тиждень”.
“В наступному році у нас великі виплати по боргах. Активний політичний сезон, президентські й парламентські вибори. Під вибори, звісно, підуть гроші, десь 2 млрд доларів на вибори прийдуть від кандидатів та партій, проте не буде прямих іноземних інвестицій. Інвестори будуть очікувати результати виборів. Тиск на гривню, ясна річ, наростатиме. І та допомога, яку надає МФВ країні, дасть нам спокійно дожити до квітня, початку травня без великої турбулентності. Після президентських виборів може початися більш вагомий тиск на гривню” – коментує керуючий партнер IK Capital Times Ерік Найман.
Голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек зазначає, що важливо, щоб політичний порядок денний не вплинув кардинально на ті рішення, які повинні бути прийняті.
“Наступного року очікується зростання 2,9% ВВП, буде зростання кредитування. Ситуація на валютному ринку передбачувана, але ми чекаємо дій уряду і Національного банку України для отримання траншів” – додає експерт.
Локомотивами української економіки у 2019 році залишатимуться традиційні галузі: агросектор, металургія, будівництво. При цьому продовжуватиметься відтік трудових ресурсів за кордон, який з одного боку забезпечує надходження валюти в країну, з іншого – створює кадровий дефіцит.
“За різними оцінками, надходження валюти в країну становлять від 9 до 15 млрд доларів. Проте це не компенсується потоком людського ресурсу в нашу країну” – каже голова правління RwS bank Владислав Кравець.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас