Підраховано, скільки фінкомпанії вивели з Великої Британії, очікуючи на Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки фінкомпанії вивели з Великої Британії, очікуючи на Brexit

Світ
554
Банки та інші фінансові компанії вивели з Великобританії в інші країни Європейського союзу господарські операції, персонал і активи клієнтів загальною вартістю близько 800 млрд фунтів стерлінгів (понад $1 трлн) в очікуванні її виходу з ЄС (Brexit), запланованого на кінець березня.
Цього висновку дійшла консалтингова компанія EY, що вивчила публічні заяви 222 найбільших гравців британського ринку фінансових послуг. Вона відстежувала динаміку сектору з моменту завершення референдуму про Brexit в червні 2016 року.
“Виходячи з поточного стану справ відповідно до очікувань регуляторів, у фінансових компаній не залишається іншого вибору, окрім як готуватися до сценарію Brexit без угоди”, – заявив керівник практики EY в секторі фінансових послуг у Великобританії Омар Алі.
У дослідженні EY підкреслюється, що оскільки для розрахунків використовувалися тільки публічні дані, отримана оцінка може виявитися надто консервативною, а фактичні значення будуть істотно вищими. Крім того, далеко не всі компанії, що опублікували плани переведення операцій з Лондона у зв’язку з Brexit, розкривали дані про вартість активів.
“Суму все ще можна назвати скромною з урахуванням того, що активи лише одного банківського сектору Великобританії оцінюються майже в 8 трлн фунтів, але вона може стати більшою у міру просування до Brexit”, – наголошується в документі.
На кінець листопада 2018 року 36% вивчених EY компаній заявили про плани перенести частину операцій з Лондона в інші європейські столиці. У тому числі такі кроки готують більше половини (55%) опитаних банків, включаючи інвестбанки, і брокерських компаній, а також 44% керівних компаній і 42% страховиків.
Майже третина (30%) компаній позначали кінцевий пункт переміщення активів і співробітників.
За даними EY, лідирують Дублін, Люксембург, Франкфурт і Париж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас