Найкращі статті finance.ua в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкращі статті finance.ua в 2018 році

Особисті фінанси
1360
Ми склали добірку з десяти найцікавіших статей finance.ua 2018 року. Головною умовою потрапляння до цього списку були перегляди матеріалів. Та, окрім цього, ми враховували практичність кожної з тем. Її здатність допомогти людині розібратися в конкретному фінансовому питанні. Ось що нашим читачам сподобалося найбільше:
Команда екс-менеджерів Приватбанку встигла видати понад півмільйона карток. Редакція finance.ua уважно вивчила картку банку без відділень, умови її обслуговування і перевірила, як вона працює.
«Оплата частинами» – так називається безвідсоткова розстрочка від Приватбанку. Послуга корисна. З її допомогою можна без переплат купити недешеву річ, поступово розраховуючись за неї рівними платежами. Але нею потрібно навчитися користуватися. Інакше є ризик нарватися на комісію, як це сталося з автором статті.
Хочете кредит на квартиру в гривні під 3% річних? А 25-50% знижки на житло? Тоді вирушайте до Державного фонду сприяння житловому будівництву – він видає такі позики. Вони в рази вигідніші від банківських, але бажаючих їх отримати набагато більше, ніж грошей у держави для фінансування програми молодіжного будівництва. Втім, це можливо.
Finance.ua склав унікальний рейтинг мікрофінансових організацій – компаній, що видають онлайн-кредити на картку. У чому унікальність цього рейтингу? У його клієнтоорієнтованості. Ми не стали оцінювати величину активів МФО, обсяги виданих ними кредитів, не порівнювали процентну ставку, яка у всіх приблизно на одному рівні. Для нас були важливі зручність і якість обслуговування в компаніях, їх відкритість для своїх клієнтів.
Банки видають “теплі кредити” в рамках державної програми “Теплий дім”, яка працює з 2014 року. Finance.ua розбирався в тонкощах цієї держпрограми і процедури оформлення таких кредитів.
Мережа «Сільпо» складається з 263 супермаркетів в 60 містах України. Як і багато інших, вона має свою програму лояльності. Вона дещо хитромудра, але якщо в ній розібратися, то все не так страшно, а іноді може бути навіть зручно.
Як сьогодні здійснити оплату комунальних платежів без комісії? Раніше це можна було зробити в відділеннях Укрпошти або Ощадбанку. Зараз обидві держустанови беруть за свої послуги гроші. Проте є можливість оплатити комунальні послугу без комісій через інтернет. Та всі способи оплати мають свої нюанси.
Рахунки за опалення в будинках радянських часів не радують. Як зменшити суму платежу? Наприклад, за допомогою карток з кешбеком 1-2% знижки – це приємний бонус, але він не вирішує проблему загалом. Щоби платити менше, потрібно встановити систему індивідуального опалення. Це клопітно, недешево, зате окупиться сторицею.
9. Все, що потрібно знати про кредит у Приватбанку
Зручний інтернет-банкінг і розлога інфраструктура зробили Приватбанк ключовим постачальником фінансових послуг. Перше, що спадає на думку, коли потрібно переказати гроші на чиюсь картку, оплатити комуналку, оформити депозит чи кредит – це звернутися в “Приват”. Ми просто і зрозуміло розповіли про кредити, які можна взяти в Приватбанку, і про те, що потрібно про них знати.
Це запитання часто цікавить банківських боржників. Якщо на вас завис «мертвий» кредит, то стати невиїзним цілком реально. Finance.ua поспілкувався з адвокатом, який практикує на справах щодо кредитів. На прикладі одного зі своїх клієнтів він пояснив, чому для декого це може виявитися «сюрпризом» і як вилучити себе зі стоп-листа прикордонників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас