В Укртрансгазі скаржаться на стрімке зростання боргу за послуги балансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укртрансгазі скаржаться на стрімке зростання боргу за послуги балансування

Енергетика
1304
АТ “Укртрансгаз” заявляє про стрімке зростання заборгованості за послуги балансування газу.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Опалювальний сезон в Україні розпочався з різкого підвищення заборгованості перед Оператором ГТС України за послуги балансування газу. У листопаді загальний борг сягнув 29,8 млрд грн, порівняно з 28,3 млрд грн у попередньому місяці”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що у загальній сумі боргу за листопад 58%, або 871 млн грн, накопичено компаніями групи РГК.
“Серед них найбільш негативну динаміку показали п’ять підприємств. Зокрема, у листопаді ПАТ «Київоблгаз» наростило борг на 151 млн грн, ПАТ «Харківгаз» – 120 млн грн, ПАТ «Львівгаз» – 95 млн грн, ПАТ «Дніпропетровськгаз» – 84 млн грн та ПАТ «Закарпатгаз» – 73 млн грн. Загалом борг групи РГК станом на кінець листопада становить понад 19,5 млрд грн”, – наголосили в Укртрансгазі.
Серед інших підприємств лідером із накопичення боргів в листопаді є ПАТ «Одесагаз», яке збільшило свою заборгованість додатково на 207 млн грн. Загальна заборгованість цього оператора ГРМ сягнула вже 890 млн грн.
“За 11 місяців поточного року Укртрансгаз витратив на покриття небалансів природного газу в ГТС України понад 17 млрд грн, з яких споживачами сплачено 5 млрд грн, що становить лише 30% від нарахованої суми. Несанкціонований відбір при цьому дорівнював більше 1 млрд куб. м газу, або 93,1% від фактичного обсягу балансування”, – додали у компанії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас