Засновник Oracle і колишня глава Kellogg стали новими членами ради директорів Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Oracle і колишня глава Kellogg стали новими членами ради директорів Tesla

Фондовий ринок
330
Компанія Tesla заявила про розширення складу ради директорів. До неї увійшли засновник Oracle (і за сумісництвом мільярдер) Ларрі Еллісон і Кетлін Вілсон-Томпсон, яка раніше керувала компанією Kellogg.
У жовтні цього року Ларрі Еллісон заявляв, що Tesla є другою за величиною його інвестицією. Він володіє 3 млн акцій компанії. Також Еллісон заявляв, що Ілон Маск є його близьким другом.
Кетлін Вілсон-Томпсон 17 років пропрацювала керівником компанії Kellogg і наразі є виконавчим віце-президентом і глобальним директором з персоналу в Walgreens Boots Alliance, холдинговій компанії, яка володіє Walgreens.
Tesla мала додати двох нових незалежних членів ради директорів у рамках врегулювання конфлікту з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC).
Нагадаємо, відповідну угоду було підписано між Маском і SEC після того, Маск через Twitter заявив про намір зробити Tesla приватною компанією, після чого SEC звинуватила його в шахрайстві з цінними паперами.
Критики вважають, що правління Tesla було занадто слабким і безвольним, бо складалося з членів, я мкіають тісні особисті чи професійні зв’язки з Маском. Раніше акціонери підштовхували компанію до впровадження більшої кількості зовнішніх незалежних голосів. А в листопаді група акціонерів, що представляє майже $1 млрд вартості Tesla, попросила компанію заснувати більш незалежний контроль. Незважаючи на те, що Ларрі Еллісон є другом Ілона Маска, при цьому він сприймається як незалежний член ради директорів, як великий інвестор, здатний враховувати інтереси всіх акціонерів у процесі прийняття рішень.
Додамо, Tesla також була зобов’язана призначити нового голову ради директорів замість Маска, якому заборонили обіймати цю посаду протягом трьох років. У листопаді компанія затвердила в якості голови тодішнього члена правління Робін Денхолм.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас