"Нібулон" має намір побудувати портовий комплекс в Очакові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нібулон" має намір побудувати портовий комплекс в Очакові

Фондовий ринок
790
“Нібулон” (Миколаїв), один з найбільших зернотрейдерів України, починає реалізацію нового комплексного проекту, що передбачає будівництво портового комплексу в Очакові (Миколаївської обл.), який стане базою для флоту компанії.
“Наша компанія починає працювати над реалізацією нового комплексного проекту в гирлі Дніпро-Бузького лиману. Базою для цього проекту виступить Очаківський рибоконсервний комбінат, майно якого було придбано нами в ході аукціону. Саме тому наша інвестиційна програма в гирлі Дніпро-Бузького лиману включатиме два паралельні напрямки”, – написав генеральний директор “Нібулон” Олексій Вадатурський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
За його словами, мова йде про будівництво портового комплексу та відновлення рибної промисловості, зокрема переробку і консервування риби, ракоподібних та молюсків в Дніпро-Бузькому лимані.
“Це комплексний проект, тому ми також розглядаємо і можливість будівництва спеціалізованого флоту для потреб цієї галузі на власному суднобудівному заводі”, – зазначив О. Вадатурський.
Він вказав, що новий проект не завадить раніше оголошеним інвестиційним планам компанії в інших областях України. Йдеться зокрема про будівництво в наступному році двох перевантажувальних терміналів в Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також плани з будівництва порту в с.Олександрівка (Херсонської обл.) тощо.
ТОВ СП “Нібулон” створене в 1991 році. Є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має у своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю близько 2 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал в Миколаєві потужністю 5 млн тонн. Має 11 річкових терміналів на Дніпрі та Південному Бузі, флот, що налічує 71 од., і Миколаївський суднобудівний завод.
“Нібулон” обробляє 83 тис. га землі. Експортує сільгосппродукцію більш ніж в 60 країн світу. Щорічний обсяг експорту перевищує 4,5 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас