Мінрегіон України запроваджує нові будівельні норми для підвищення якості дорожнього покриття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон України запроваджує нові будівельні норми для підвищення якості дорожнього покриття

Казна та Політика
554
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ вводить нові вимоги до проектування доріг з асфальтобетонним покриттям для підвищення їх якості та довговічності, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе.
Згідно з повідомленням, відповідні зміни планується внести в галузеві будівельні норми.
“Ми розробили новий документ – галузеві будівельні норми, в яких прописали використання сучасних рішень і технологій для проектування більш якісних автомобільних доріг”, – цитується в повідомленні Л. Парцхаладзе.
За його словами, на сьогоднішній день при проектуванні покриття на дорогах враховуються не всі фактори, що впливають на їх якість і довговічність.
За інформацією прес-служби, у нових нормах пропишуть вимоги до мінімальної міцності грунту і його укріплення, параметри навантаження на грунт для великовантажного транспорту і додаткові вимоги до пружності основи під асфальтобетоном. Крім того, ОСН передбачає більш коректний розрахунок можливих зрушень грунту і обов’язкове розміщення уступів для з’єднання дорожніх полотен при розширенні доріг.
За оцінками експертів, ці зміни сприятимуть підвищенню терміну служби дорожнього покриття в середньому на 15-20% і вдвічі знизять шанси появи тріщин, йдеться в повідомленні.
ОСН стосуються проектування нового будівництва, реконструкції або капітального ремонту доріг загального користування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас