АМКУ закрив справу проти ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ закрив справу проти ДТЕК

Фондовий ринок
150
Антимонопольний комітет України (АМКУ) закрив справу, порушену за ознаками порушення “ДТЕК Дніпроенерго”, “ДТЕК Західенерго” і “ДТЕК Східенерго” законодавства про захист економічної конкуренції.
Відповідне рішення за підсумками засідання в п’ятницю підтримали п’ять з шести державних уповноважених комітету.
Як повідомлялося, АМКУ ще в 2015 році почав розгляд питання про монопольне становище енергохолдингу “ДТЕК” на ринку електроенергії. За словами голови АМКУ Юрія Терентьєва, комітет не розглядає теплову генерацію як окремий ринок, однак це не перешкоджає відкриттю справи.
У свою чергу, в прес-службі ДТЕК заявили, що холдинг не є монополістом і сподівається на об’єктивне та прозоре розслідування ситуації на ринку електроенергії.
Комітет двічі розглядав справу на відкритих засіданнях, але переносив ухвалення рішення у зв’язку з необхідністю вивчення нових матеріалів.
ДТЕК створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас