Кабмін вивчає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум з ЄСВ – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вивчає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум з ЄСВ – Гройсман

Казна та Політика
19995
Кабінет Міністрів розглядає можливість скасування лімітів розміру пенсій для платників високих сум єдиного соціального внеску (ЄСВ), повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Можливо для тих, хто сплачуватиме високі внески з ЄСВ, зняти обмеження щодо виплат пенсій. Якщо ти більше платив – ти отримуєш більше пенсії. І це дуже добре сприймалося в бізнес-середовищі”, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
В. Гройсман зазначив, що Уряд готовий на компроміси щодо розробленого Міністерством соціальної політики законопроекту, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу його нарахування.
“Я розмовляв з бізнес-асоціаціями щодо цієї ідеї Мінсоцполітики і закликав їх сісти і подивитися, що потрібно збалансувати в цьому законі, щоб “білий” бізнес був захищений, а “сірий” виходив з тіні. І вони сказали, що це нормальний підхід, що готові до обговорення пропозицій, і ми поки що працюємо над цим”, – сказав він.
Прем’єр зазначив, що наявний верхній ліміт на нарахування ЄСВ призводить до схем ухилення, коли переважна більшість працівників отримує мінімальну або близьку до мінімальної зарплату, а у директора зарплата – в кілька мільйонів, які потім виплачуються працівникам у конвертах.
Відповідаючи на запитання про терміни впровадження накопичувальної пенсійної системи, В. Гройсман сказав, що такий законопроект вже напрацьований, він обговорюється.
“Такий законопроект є, тривають дискусії. Поки що об’єднання депутатських голосів, щоб було ухвалено потрібне рішення, не бачу. Хоча я розумію: накопичувальний рівень повинен з’явитися, але тоді, коду це буде дійсно гарантовано для тих, хто буде накопичувати”, – пояснив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас