Київ залучить 100 мільйонів доларів на модернізацію тепломереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ залучить 100 мільйонів доларів на модернізацію тепломереж

Енергетика
372
Київська міська державна адміністрація і “Київтеплоенерго” підписали Меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією та Агентством США з міжнародного розвитку з міжнародного співробітництва в модернізації теплоенергетичного комплексу столиці.
Про це повідомляє прес-служба міської адміністрації.
В рамках меморандуму планується розробити проміжний фінансовий пакет. Йдеться про інвестиції в 100 млн доларів у першочергові роботи з модернізації.
Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, заміну і оновлення інфраструктури.
За словами київського міського голови, головною метою співпраці є створення нової концепції роботи “Київтеплоенерго” і плану її реалізації за підтримки міжнародних партнерів.
Кличко нагадав, що в квітні після 17-річної угоди про оренду компанія “Київенерго” Рината Ахметова повернула місцевій владі теплоенергетичний комплекс міста: найбільші в Україні теплоелектроцентралі ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, майже 200 котелень, 2,6 тис. км мереж, сміттєспалювальний завод “Енергія”.
При цьому, за словами Кличка, десятки років у модернізацію комплексу не вкладали належних коштів, його технічний стан можна назвати критичним, адже мережі зношені майже на 80%.
У свою чергу, директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гаусс зазначив, що США активно підтримують створення належного рівня енергобезпеки Києва.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас