В Україні повинні будуватися нові сучасні медамбулаторії, — Лев Парцхаладзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні повинні будуватися нові сучасні медамбулаторії, — Лев Парцхаладзе

Казна та Політика
511
У рамках реформи сільської медицини Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Міністерством охорони здоров’я продовжує активну реалізацію проектів з будівництва сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості в регіонах України, пише сайт Кабінету Міністрів України.
У сільській місцевості налічується близько 4 тис. амбулаторій і майже 13 тис. фельдшерсько-акушерських пунктів (ФАП). Майже 80% не мають водопостачання, туалетів.
“У сільській місцевості проживає близько 30% всього населення України. Але якість надання первинної медичної допомоги на селі сьогодні в жахливому стані. Люди дуже чекають змін у цій сфері. Більшість старих медичних закладів у незадовільному санітарному стані, там немає навіть водопостачання та туалетів, проте є грибок на стінах тощо. Приміщення в аварійному стані. Ремонтувати такі морально застарілі будівлі дорожче, ніж будувати нові», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Нові сучасні медичні амбулаторії, які зараз будуються в сільській місцевості – це, по-перше, доступність медичної допомоги для кожного сільського жителя. Це зручні і комфортні умови для пацієнтів, сучасне обладнання, включаючи телемедицину і службовий транспорт.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас