Panasonic планує подвоїти виробництво АКБ для електромобілів у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic планує подвоїти виробництво АКБ для електромобілів у Китаї

Технології&Авто
633
Японський електротехнічний гігант Panasonic має намір майже в два рази збільшити виробництво електромобільних акумуляторних батарей (АКБ) для динамічного китайського ринку.
Щоб реалізувати ці плани, компанія планує інвестувати «сотні мільйонів доларів» розгортання двох нових виробничих ліній на своєму китайському підприємстві.
«Компанія Panasonic, що базується в Осаці , здатна випускати на своєму заводі в КНР електромобільні батареї сумарною ємністю 5 ГВт*год, купила в м. Далянь, провінція Ляонін, земельні ділянки під будівництво двох нових виробничих будівель на додаток до двох вже наявних. У разі збільшення обсягу замовлень Panasonic розгляне можливість збільшення виробництва АКБ», — повідомляє Nikkei.
Введення в дію двох нових ліній збільшить виробничу потужність заводу в Даляні приблизно на 80%. Раніше компанія Panasonic заявила, що витратила на це підприємство близько $400 млн.
На своєму китайському заводі японська фірма випускає “літій-іонні акумулятори призматичного типу” – вельми популярні у більшості виробників електромобілів (EV), за винятком Tesla.
Tesla ще з 2008 р. використовує циліндричні елементи, які застосовуються при складанні АКБ, призначених для живлення ноутбуків. Ці елементи виробляються компанією Panasonic в Японії і на розташованому в шт. Невада (США) заводі Tesla Gigafactory 1.
Компанія Panasonic готова взяти участь в будівництві заводу Tesla Gigafactory 3 в Китаї. Однак генеральний директор Tesla Ілон Маск вже заявив, що це підприємство буде отримувати комплектуючі від місцевих постачальників.
Наразі Panasonic є єдиним офіційним постачальником акумуляторних елементів для електромобілів Tesla. У стаціонарних системах зберігання електроенергії американська компанія використовує продукцію інших постачальників.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас