У Китаї надрукували на 3D-принтері міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї надрукували на 3D-принтері міст

Технології&Авто
1247
У Шанхаї з’явився найдовший у світі виготовлений за допомогою 3D-друку міст. Його довжина становить 15,25 м, ширина – 3,8 м, висота – 1,2 м. Він являє собою копію моста Чжаочжоу в провінції Хебей, побудованого близько 1,4 тис. років тому.
Проектуванням моста займалися фахівці Будівельного інституту при університеті Цінхуа і інноваційного парку «Залив мудрості» в Шанхаї, де він і був побудований.
Зараз будівельники завершують оздоблювальні роботи і спорудження буде незабаром введено в експлуатацію.
У світі є ще два діючі бетонні мости, побудовані за допомогою 3D-принтера. Один з них – в Нідерландах. Його довжина становить 8 м, ширина – 3,5 м, інший – в Іспанії (довжина – 12 м, ширина – 1,75 м).
У Шанхаї незабаром з’явиться ще один міст, виготовлений на 3D-принтері. Замість бетону в ньому був використаний інженерний пластик з додаванням скловолокна для посилення конструкції (ASA). На його будівництво компанія Shanghai Mechanized Construction затратила всього 35 днів. Застосована нею технологія дозволяє скоротити терміни будівництва і зменшити до мінімуму відходи матеріалів. Довжина моста – 15,25 м, ширина – 3,8 м, висота – 1,2 м.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас