IBM розробила датчик, який носять на пальці, для відстеження стану здоров'я (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM розробила датчик, який носять на пальці, для відстеження стану здоров'я (відео)

Технології&Авто
831
Сила стиснення руками може бути хорошим індикатором стану здоров’я і використовуватися як засіб діагностики для виявлення хвороб. При цьому мова йде не тільки про такі явні проблеми, як хвороба Паркінсона, а й про оцінку когнітивних здібностей і стану серця.
З цією метою IBM розробила невеликий натільний датчик, який кріпиться на нігті пальця руки і може виявляти силу стиснення. Потім отримані дані аналізуються із застосуванням штучного інтелекту. Пристрій використовує масив датчиків натягу, щоб виявляти деформацію нігтя, коли користувач хапає предмети.
При цьому сенсори мають достатню чутливість і точність, щоб виявити такі завдання, як відкривання флакона з таблетками, поворот ключа або навіть написання тексту пальцем.
Отримані з сенсора дані передаються на розумний годинник (в даному випадку Apple Watch), де і здійснюється обробка інформації. Система машинного навчання на розумному годиннику здатна виявити різні ознаки хвороби Паркінсона, такі як тремор, брадикінезія (уповільнення активних і співдружніх рухів) і дискінезія (патологічні раптові мимовільні рухи в різних групах м’язів).
IBM додала, що вона може використовувати нейронну мережу для точного відстеження написання цифр пальцями, що може допомогти при виявленні проблем зі здоров’ям, пов’язаних з когнітивними функціями і навичками дрібної моторики.
Хоча від початку датчик розроблявся з прицілом на виявлення ознак хвороби Паркінсона, IBM також бачить кілька інших сфер його застосування. Вони можуть включати в себе виявлення розвитку численних захворювань, а також оцінку ефективності методів лікування, спрямованого на уповільнення цих станів.
Також згадується можливість використання пристрою і в випадках квадриплегії (параліч всіх чотирьох кінцівок), коли подібні сенсори зможуть стати основою комунікаційного пристрою.
У IBM поки не уточнюють, коли подібний датчик може з’явитися на ринку як комерційний продукт.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас