Банки Уолл-стріт знизили прогнози нафтових цін на 2019 рік - опитування WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Уолл-стріт знизили прогнози нафтових цін на 2019 рік - опитування WSJ

Енергетика
1674
Банківські аналітики Уолл-стріт в грудні різко погіршили прогнози цін на нафту в 2019 році через побоювання, пов’язані з ослабленням попиту і надлишковим виробництвом вуглеводнів на світовому рівні, свідчать результати щомісячного опитування The Wall Street Journal.
Нафта північноморської марки Brent в 2019 році буде в середньому коштувати трохи більше $69 за барель замість очікуваних в листопаді близько $77 за барель, прогнозують 13 представників інвестиційних банків, які брали участь в опитуванні.
Для північноамериканської WTI оцінку знижено з приблизно $70 до трохи більше $63 за барель.
На початку жовтня ціни на Brent і WTI піднімалися до найвищих позначок за чотири роки, але відтоді впали більш ніж на третину.
Нові домовленості ОПЕК+ про скорочення нафтовидобутку в цілому на 1,2 млн барелів на добу з жовтневого рівня не змогли зупинити падіння.
“2019 рік для нафтового ринку буде не менш складним, ніж попередній, в тому числі через те, що світова економіка втрачає темпи зростання, що може послабити попит”, – заначає глава відділу досліджень сировинного ринку в Commerzbank AG Ойген Вайнберг.
Разом з тим він вважає, що в 2019 році ОПЕК+ все ж вдасться відновити рівновагу попиту і пропозиції на нафтовому ринку.
“Поєднання скорочень ОПЕК+, обмежень нафтовидобутку в Канаді і подальшого зниження іранського експорту в зв’язку з санкціями має бути достатньо, щоб повернути запаси в розвинених країнах до рівня нижче середнього показника за п’ять років”, – заявив WSJ нафтовий аналітик Jefferies Джейсон Гаммел.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас