У Києві судитимуть аферистів, які вкрали через псевдообмінники 20 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві судитимуть аферистів, які вкрали через псевдообмінники 20 млн гривень

Кримінал
482
У Києві судитимуть валютних шахраїв, які стріляли в поліцейського. Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці, пише Сегодня.
Зазначається, що завершено досудове слідство стосовно зловмисників, які під виглядом обміну валюти у насправжньому обмінному пункті крали гроші клієнтів. Потерпілими визнані 19 осіб, збитки становлять понад 20 млн гривень.
Зловмисники орендували приміщення з запасними виходами, робили там косметичний ремонт і створювали фіктивні обмінники. Після цього в інтернеті розміщувалися оголошення про обмін валют за вигідним курсом. У прибулих відвідувачів “касири” забирали гроші і зникали через запасний вихід.
Під час чергового злочину в травні 2018 року був затриманий організатор схеми і один з його спільників. Тоді, отримавши від клієнтів 10 тисяч доларів, зловмисники намагалися втекти через вікно, однак були вчасно викриті потерпілими. Під час втечі один злочинець почав стріляти в правоохоронців, однак шахраїв затримали по “гарячих слідах”.
У злочинну діяльність організатор втягнув і інших осіб, в тому числі неповнолітніх. Так, встановлено причетність до правопорушень ще трьох осіб.
Організатору злочину повідомлено про підозру у вчиненні 18 епізодів шахрайства. Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 КК України. Його спільнику за фактом останнього нападу – ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 186 і ст. 348 КК України. Обидва фігуранти наразі перебувають під вартою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас