Ринки акцій Європи різко впали за підсумками передріздвяного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Європи різко впали за підсумками передріздвяного тижня

Фондовий ринок
626
Ринки акцій країн Західної Європи продемонстрували різноспрямовані зміни в п’ятницю на побоюваннях ескалації конфлікту між США і Китаєм, при цьому за підсумками передріздвяного тижня зафіксовано різке падіння.
Наступні три сесії (24, 25 і 26 грудня) більшість європейських бірж будуть закриті у зв’язку з різдвяними святкуваннями. У повному обсязі торги відновляться лише наступного четверга.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 знизився в п’ятницю на 0,03% – до 336,68 пункту. За тиждень індикатор впав більш ніж на 3%.
У другій половині сесії підтримку ринку надали сигнали про можливості нових стимулів у Китаї в 2019 році, включаючи зниження податків і деяке пом’якшення грошово-кредитної політики. За підсумками важливої економічної наради вищого керівництва КНР було також оголошено, що наступного року Пекін збереже курс на підвищення відкритості економіки і ринків для іноземних інвесторів.
Британський індекс FTSE 100 майже не змінився, як і французький CAC 40, німецький DAX додав 0,2%. При цьому іспанський IBEX 35 впав на 0,5%, італійський FTSE MIB – на 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас