Трамп не задоволений роботою голови ФРС і розмірковує над його звільненням - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп не задоволений роботою голови ФРС і розмірковує над його звільненням - Bloomberg

Світ
803
Президент США Дональд Трамп обговорював у вузькому колі можливість звільнити голову ФРС Джерома Пауелла після нещодавнього рішення про підвищення ставки, повідомляє Bloomberg з посиланням на чотири джерела.
“Однак президент багато разів за останні кілька днів у конфіденційних бесідах обговорював звільнення Пауелла”, – цитує агентство два свої джерела.
За даними агентства, радники Д. Трампа не впевнені в тому, що президент дійсно піде на такий крок, а також вони сподіваються на те, що його невдоволення роботою голови ФРС розсіється після свят. В США 25 грудня відзначають Різдво.
Також агентство зазначає, деякі радники президента США попередили його про те, що звільнення Дж.Пауелла буде “катастрофічним кроком”.
Ні в Білому домі, ні в ФРС агентству не прокоментували цю інформацію.
Bloomberg зазначає, що скарги і невдоволення Д. Трампа на членів його адміністрації часто є першим кроком до їх звільнення, як було з колишнім генпрокурором Джеффом Сешнсом, екс-держсекретарем Рексом Тіллерсоном і нинішнім головою апарату Білого дому Джоном Келлі.
Агентство уточнює, що “не ясно, які правові повноваження є у президента, щоб звільнити Пауелла”. Воно цитує Закон про федеральний резерв США, в якому йдеться, що керівники ФРС можуть бути відсторонені від займаної ними посади з тієї чи іншої причини президентом”. Оскільки голова керівної ради ФРС також є керівним, то правила повинні поширюватися і на нього. Тим не менш, формулювання є недостатньо конкретними в юридичному сенсі, зазначає Bloomberg.
У жовтні Д. Трамп заявив, що “можливо, він буде шкодувати” про рішення висунути кандидатуру Дж.Пауелла на цю посаду. Протягом кількох останніх місяців президент США критикує підвищення ставок ФРС.

Довідка finance.ua:

  • Федеральна резервна система (ФРС) за підсумками засідання 18-19 грудня ухвалила рішення підвищити процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів – до 2,25-2,50% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас