Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції стосовно РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції стосовно РФ

Казна та Політика
133
Політичне рішення Європейської Ради про продовження економічних санкцій Євросоюзу стосовно Росії оформлено в п’ятницю юридичною постановою Ради ЄС.
На прес-конференції на саміті ЄС 13 грудня голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон “також представили інформацію про стан виконання Мінських угод, і ми вирішили продовжити економічні санкції проти Росії, оскільки ніякого прогресу досягнуто не було”.
Після публікації в “Офіційному журналі” Європейського Союзу рішення про продовження санкцій, термін яких закінчуєтья 31 січня 2019 року, набере чинності.
Ці обмежувальні заходи були спочатку введені 31 липня 2014 року терміном на один рік “у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні”. Вони були посилені в вересні 2014 року. 19 березня 2015 року Європейська рада пов’язала термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.
Заходи стосуються фінансового, енергетичного і оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення.

Економічні санкції включають:

  • обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п’яти російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їхніх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній;
  • експортна й імпортна заборона на торгівлю зброєю;
  • введення заборони на експорт до Росії товарів подвійного призначення для військових потреб або для російської армії;
  • обмеження доступу Росії до окремих, які мають стратегічне значення, технологій і послуг, які можуть використовуватися для розробки і видобутку нафти.
Останній раз ці обмежувальні заходи були продовжені рішенням Ради ЄС 5 липня 2018 року до 31 січня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас