Slack почав блокувати акаунти за відвідування окупованого Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Slack почав блокувати акаунти за відвідування окупованого Криму

Світ
745
19 і 20 грудня в соцмережах почали з’являтися повідомлення користувачів месенджера Slack, які скаржилися на те, що втратили доступ до своїх облікових записів.
Про це повідомляє РБК.
“У повідомленнях, які розіслала їм адміністрація сервісу, йшлося, що такі заходи вжито через приписи в рамках економічних санкцій США проти Куби, Ірану, Північної Кореї, Сирії та окупованого Криму. Модератори сервісу, виявивши, що деякі акаунти пов’язані з одним з цих місць, заблокували їх”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що акаунти користувачів Slack, які намагалися користуватися месенджером в країнах і регіонах, які потрапили під санкції США, деактивовано, при цьому на екранах спливало повідомлення: “Billing status: deactivated” (англ. “Платіжний статус: деактивовано”).
Обліковий запис користувача пропадає з чатів. “Деякі користувачі стверджують, що їхні акаунти були заблоковані, незважаючи на те що самі ніколи не були в “заборонених” країнах і не працювали ні з ким звідти”, – підкреслює видання.
Видання TechCrunch уточнює, що повідомлення в основному отримали користувачі безкоштовних загальнодоступних груп Slack, тоді як доступ до платних акаунтів зберігся.
У прес-службі Slack повідомили, що робота месенджера відповідає вимогам США, що стосуються країн і регіонів під санкціями.
“Ми оновили нашу систему для застосування геолокаційної інформації, яка базується на IP-адресах. Це призвело до деактивації облікових записів, прив’язаних до країн, на які поширюється ембарго, – підкреслили в компанії. – Ми використовуємо тільки IP-адреси для виконання цих дій і не володіємо інформацією про національність або етнічну приналежність наших користувачів”.
Це не перший раз, коли Slack обмежує роботу акаунтів тих осіб, які користувалися сервісом на Кубі, в Ірані, Північній Кореї, Судані, Сирії та окупованому Криму. У лютому користувачі також скаржилися на таку проблему і отримали відповідь на офіційній сторінці месенджера в Twitter.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас