Кабмін дав старт перевіркам облгазів Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав старт перевіркам облгазів Фірташа

Енергетика
429
Кабінет міністрів України офіційно звернувся до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства.
Про це в Twitter повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
«Уряд офіційно звернувся до НКРЕКП з проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства. Це монопольна історія. З монополістами потрібно діяти жорстко, щоб вони не виходили за межі здорового глузду і закону. Всі, хто надає людям послуги, повинні поважати цих людей», – написав він.
Зазначимо, Кабінет міністрів минулого тижня створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість з яких належить бізнесмену Дмитру Фірташу, через надмірні нарахування для споживачів у платіжках за газ.
У листопаді жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках, в платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.
В кінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас